Haberi tar meriba e penđarde košarkaresko Kobi Brajant kerga šok ano sasto sumnal..

233

Веста за смртта на Коби Брајант шокираше многумина во светот, па реакции за заминувањето на легендата стигнуваат од сите страни. Еден од луѓето кои најемотивно ја прими веста за смртта на Коби е Док Риверс кој пред новинарите зобруваше за односот кој го имале со Брајант и не можеше да се воздржи, па на моменти емоциите го совладуваа. Док Риверс на моменти го губеше и гласот додека даваше интервју, а неговата реакција веднаш се прошири на социјалните мрежи.  Веста е трогателна за сите кои го знаеа. Тој ми значеше многу, беше феноменален противник. Тој е играч кој го посакуваш во спортот, има таква ДНК која малку спортисти ја имаат. Интересно за тоа меѓу нас е што повеќе го запознав откако се пензионираше, ова е тешко за мене, но мора да излеземе и да играме…Вестите се разочарувачки за Ванеса и семејството и луѓето кои се трогнати по овој настан. Ги гледам моите помлади играчи и гледам колку се погодени од ова, а тие не го ни знаеја него. Тоа ви кажува до каде стигнал и што постигнал. Ова се шокантни вести за сите нас, немам што многу да кажам, мора да зборувам со тимот пред натпреварот и да им кажам на моите играчи…Не знам…, -изјави Док Риверс кој беше совладан од емоциите.

Tar erati đi avdive pali resardi informacija pal.baro thaj šundo amav ani košarkarko fela yar o bato anav Kobi Brajant but manuša na halilela sar čača pal šundi bi bah savi resarga helihoptereja yhaj savore panda araklagovena ano baro šok.

Avdive sa e pres konferencie save legarenapes pal akava anav kerna lafi so akava nane čače khanikaske thaj savore gndinen so si vov maškar e đivde. Ani avdisutni press konferencija tar Dok Rivers qsvune jaknesar vakerla so panda tar košarkarsko fela akava našti halovenali sar čačipe amen našavgem maj anglal šukar amale, thaj dat čavengoro. Ov sasa mange mujal prekal amare igračija numa ole isi asavko DNK savo but hari isi ano avera sportistija, thaj amen našagem but bare manuse, vakerlapes ani press konferencija.

Roma Press-derbi.mk