Tragedija – Romni (16 bersengi) mudarga pere rome churikaja..

1540

Romni 16-bersengi mudarga pere rome Dragan S.(21 b)khuvibnaja ole direktno kujnake churikaja andre ko ilo. Sar so vakerlapes i Tragedija resarga erati ani Romani mahala ko Milovac Ljigu, sar so vakerena e jekhta informacie dende tar zurnalistenge patrina, i djuvli savi si khamni ano trinto chon, kuvga e Dragane direktno ano ilo aso pali odova iranga i chrik palal ano than.

Sar so vakerna e komsie o Kuvdo Dragan dji kaj resla i policija sar thaj i sigarutni arka(brza pomos) o dragan sine djivdo, numa pali trin arija palo odova ov mulo. Naoficijalno o resibe akale tragedijako maskar akala terno prandipe resarela tar lubomora thaj na nakhibe mashkar e duj terne.

Малолетна бремена жена (16) го убила својот сопруг Драган Станковиќ (21) прободувајќи го со кујнски нож во срцето.
Трагедијата се случила вчеравечер, во ромската населба Миловац во Лјигу,според информациите пренесени од новинските агенции, девојчето, кое е во третиот месец од бременоста, го прободело Драган во градите, односно директно во срцето, а потоа го спакуваше ножот во фиока.

Соседите велат дека прободениот Драган беше жив по доаѓањето на полицијата и брзата помош, но тој починал три часа по приемот во болницата.
Малолетничката бремена жена го признал делото во полиција.
Според укажувањата се претпоставува дека мотив за злосторството е лубомората на Драган, но и нарушени семејни односи.

Roma Press-lendotar:https://rominfomedia.rs/?p=21035