петок, октомври 18, 2019


HAVLARIBE tar SUGS – Šaip Jusuf

Roma thaj o referendum. Kobor Roma čače iklile thaj dingje piri vota an o...

O referendumi sine thaj nakhlja. A so e TAK o procento so iklile sine upreder 36% taro sa elektorati. Aso o grafikoni tari jekhutni...

Bari Kulturaki Manifestacija telal organizacija ,,Kham Sijan’’-Skopje

Во соработка со Ромскиот веб портал Рома пресс, најавува за утрешниот ден 11.10.2018 богата културна манифестација насловена: ,,Богатството на јазикот и Културата на Ромите,,...

Farma baš Bale sas o than e bilačipnasko kerduno upral e Roma, akana...

Археолошките истражувања продолжуваат во областа на ромскиот концентрационен логор, кој постоел за време на Втората светска војна, некогаш окупиран од страна на сега згаснатата...
Ketering

Ani komuna Šuto Orizari palpale kerlapes deponijaki khedipnaski akcija..

Општина Шуто Оризари во соработка со ЈП Комунална хигиена спроведе масовна акција на чистење главни, споредни улици и локални депонии. Акцијата опфати метење, машинско...

Ani Romani Sat mahala kerde si e droma..

Ветувањето дадено од градоначалникот на Лесковац, Горан Цветановиќ, на почетокот на работите за комплетно инфракомунално уредување на патиштата - улиците Раданаска и Сутјеска. Спорниот...

Amerikako bokseri Dej našti puterga pere jakha ani koma..

Американскиот боксер Патрик Деј почина четири дена откако беше нокаутиран од сонародникот Чарлс Конвел во борба со супервелтерска категорија во Чикаго.  Деј се здобил...
Ketering

Dersi thar Hođja Ali Berat khi ,,Amdi pašhijaski đjamija”-dikhen Video

Roma Press sar timi savo dela  jek kotor thar programako buti kheripe ko akava baro maseko Ramazan, akava kurko ulavgem te ova misafirija ki...

Ratvalo Bajram ano Avganistan

Во бомбашки напад кој утрово се случи пред џамија во северниот авганистански град Нахреин, загинаа најмалку 2 лица, а 12 се ранети јавува Anadolu...

Komuna Šuto Orizari: Bizo lovengoro prevoz đzi ki siklana bašho o Romane čhave...

Општина Шуто Оризари обезбедува бесплатен превоз за ромските ученици кои што живеат во Визбегово. Овие ученици сега имаат пристап до основно образование како резултат...
[td_block_social_counter custom_title=”STAY CONNECTED” facebook=”tagdiv” twitter=”tagdivofficial” youtube=”tagdiv” open_in_new_window=”y” border_top=”no_border_top”]
BE-Keramika
Ketering

FEATURED

MOST POPULAR

O sasto asfaltiribe agorkerga ani Romani Sat mahala-Leskovac

Граѓаните на ромската населба Сат махала во Лесковац, конечно, имаат целосна инфракомунална населба, по повеќе од една деценија живеле на кал, проблеми со пукање...

Roma fest Zurle thaj Davulija

LATEST REVIEWS

Terne Roma thaj studentoja iranena pere narativija prekal edukacija tar i...

Младите Роми, средношколци и студенти од Куманово ги менуваат наративите, се едуцираат како да ги презентираат проблемите со кои се соочува ромската популација при...

EU- Akharela te iklovelpes ki dujto rota ko alosaribe

Портпаролката на ЕУ Маја Коцијанчич, изјави дека, според извештајот на набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР, „фундаменталните слободи на здружување и изразување беа почитувани“ во првиот...

LATEST ARTICLES