По повод 8- ми април денес се одржи ,, Марш на Достоинство во Тетово”

2448

По повод Интернационалниот празник на Ромите 8 ми Април  во Тетово,  денес се организираше  мировен марш насловен,, Марш  на Достоинството”маршот се одвиваше низ улиците на Тетово со порака дека и Ромите живеат во Македонија пред се треба да ги уживаат сите права и еднакви пред еднаквите. Организатор на настанот Невладините  организации од Тетово.

Bašh o biđjuko 8-to April Internacionalno dive e Romengoro ki sasti lumja avdive ko Tetovo organiziringapes  sansaralo marši ko droma thar akaja dis, mangipaja te bićhalen mesažo  ko akava dive aso ki Makedonija đjivdinena hem Roma thaj trubul olenge jekhajekipe sar sa e avera kedina ki Makedonija.

 

Lafi kheriba sine legardo ko centrai e Tetovakhe, thaj i sasti čipota legargapes  salde ki Romani čhib, mangipnaja te sikaven o mesažo bar ko avdisutno dive te na kerelpes  lafi ki Romani chib  ko amare ikerde  nastanija phanle e biđjukoja 8-to April.

E saste  ćipotake  Organizatorija thane e Romane Birađjakere organizacije  kotar o Tetovo.

Hazri kerga : Roma Press