Boban Ilievski resarga ko avgo than ko kikboks marindor erati e khoraje Berk Duzenli

267

Erati i dis Skopje sa domakini ko sumnalesko sportikani čipota ko kikbokS BAKO Pro telal organizacija Maitai federacija Makedonijaki.

Bash eratutni ćipota savaja lela o avgo than o Boban Ilievski, i śerutni tari dis Skopje Danela Arsovska, prekal poro fb. bićavga pozitivna mesažoja bash akaja ćipota.


Вчера Скопје беше домаќин на светскиот спортски настан кикбокс ВАКО Про во организација на Кикбокс Маитаи федерацијата на Македонија.

Со настанот се пофали и градоначалничката на Скопје Данела Арсовска која за истион настан укажа,Огромна радост за сите нас е што Македонија има светски професионален кикбокс првак во дисциплината К1, Бобан Илиевски, кој вечерва го совлада Берк Дузенли од Турција.

Неверојатен е успехот за Бобан Илиевски, кој беше прогласен за најдобар спортист на град Скопје за 2023 година, а неговите талент, посветеност и упорност, вечерва се круна на сите напори кои тој и неговиот тим ги вложуваат за успех.

Roma Press- lendo fb.