CIVIL – Adelatinela i ćipota(nastan) ano Koćani..

1662

Civil majzorale adelatinela o lingaripe tar politikano numa thaj avere strukturako ćhane ani them, maj but sa akava so resarela ani komuna Koćani dikhlo tano sar paluno rasizmo thaj nacionalistikano bajrovipe savo jekhe laforeja maj sigo trubul te činavelpes.

ЦИВИЛ најостро го осудува ова однесување на политички и други структури во земјава, особено ова што се случува во општина Кочани е изблик на еден краен расизам и националистичко дивеење кое едноставно мора да престане. ЦИВИЛ бара од институциите веднаш да го расчистат случајот и секој што е инволвиран да добие соодветна казна.

Roma Press- lendo https://civilmedia.mk/tsivil-rasizmot-i-natsionalistichko-diveene-vo-kochani-mora-da-prestane/