Реакција на Советникот Аки Акиов од редовите на ПДПР – Кочани..

592

O Sovetniko taro PDPR Aki Akiov, palpale vazdinga poro hango ani beshin e konsilesie ki Komuna Koćani vakerindor o nasukar buti kheripe e Serutneskoro Papazov.
Sar so vakerelapes ani reakcija taro PDPR kerlapes lafi palpalem lovenge save kamena te hardjinenpes ko nekobor fori ko thana bash fudbal.
O Sovetniko Aki Akiov,vazdela poro hango odoleja so kamelapes palpalem te hardjinenpes love bash proektno dokumentacija,kaske dengepes love anglal pandj bersha..

Dikhen ko video bichaldo bash Roma Press..


Локалната власт и Градоначалникот Папазов продолжуваат со промовирање на нееднаквост и исклучување на Ромската заедница од градежната експанзија во општината.
Од формирањето на актуелниот совет повеке од две години постојано се прават фудбалски дриблинзи со наменските буџетски средства за именованиот проект.

Несватливо е првин да се одделуваат средства за улици во Оризари и Усова чешма а сега пак да се одделат 5000.000,по ден за проектна документација која веќе претходно од пред пет години постои и за која се одобрени Владини средства.

Со тоа навистина се докажува брутално лажната и безобразно манипулативното однесување на локалната власт предводена од ВМРО-ДПМНЕ и од градоначалникот Папазов кон Ромската заедница конкретно кон лицата повекедецениски времено сместени во”Старата касарна”.

Приврзоците на градоначалникот кои држеа пресови пред самиот објект напагајки го Акиов дека е главен кочничар и душман на својот народ сега како да се изгубени во време и простор,или пак мудро молчат можеби затоа што се вклучени или ги подржуваат тендерашките бенефиции на локалната самоуправа.
Сурова е реалноста и боли кога ке ве прозват и не сакате критики за вашиот антиграгснски однос кон оваа заедница.
Како веке не сте уморни од вашите арогантни,препотентни, дискриминаторски и преварантски постапувања кон граѓаните.
Но и нее за чудење,препознатливи сте со креирање на предрасуди и манипулации.
Парите ви стојат на наменска сметка и упорно ве повикуваат преку Акиов да ги искористите,но вас мува не ве лази и упорно одбегнувате и во наредната 2024 година да не ги употребите и луѓето да останат понатаму на улица.

Веројатно сметате дека овие луѓе се нелуѓе како што израелскиот режим го третира Палестинскиот народ па ги бомбардирате со лаги и манипулации.
На овој факт упатуваат фотографиите кои ви се јавно на транспарент прикажани на денешната седница.
Ја добивте довербата од граѓаните ,време е да ја оправдате.
Не изигрувајте дека сте жртва, се укажува на реакцијата испратена до Рома Пресс.

Hazri kerga:Nedmedin A.-Roma Press