Aco Konovalov Rom sumnalesko śampioni ano kik boks..

559

Aco Konovalov ikerga i avgo sumnaleski titula pali efta fori thaj akana vakerla leskkro bedeni so si ćhalo tar sa adava so resarga.
Ano poro fb profili informiringa baš sumnalesko avgunipe resarga i historija ano srpsko kik boks Veko.sar so vakerela oleskoro resupe tano but baro odoleja so khanika na sinele adavko śhajipe, thaj pakhava so panda but berśa ka nakhen thaj pharipnaja ka śaj te resaren ano akava resipe.
Oven saste savore..

Ацо Коновалов освои уште една светска титула, сега впечатоците му се смирија. Ацо Конолавов преку својот фб профил укажа дека светското првенство ја испиша историјата на српскиот и светскиот кик бокс Вако. Постигнав нешто што никој досега не бил во овој спорт, а ќе поминат многу години и мислам дека ќе биде тешко некој повторно во ова да успее. Седум пати светски шампион во пет различни категории. Две јуниорски титули во 54 кг и 60 кг, пет сениорски титули три пати во 63,5 кг и еднаш во 67 кг. И сега во 71 кг каде последен пат победи Иван Стругар во 1994 година тогаш јас се родив. Седум пати се пееше химната на Србија, 14 години на покривот на светот, исто толку и уште многу години прелиени со крв, пот, одрекување, тренинзи, спаринг, повреди, гладување… Но, токму тоа ме доведе до таму. Сега сум на покривот на светот.Тоа е мојот живот и секако нема да застанам на ова бидејќи дури сега треба да си докажам себеси и на светот колку вредам укажа светскиот шампион.

Roma Press- fb.