Albanija- Rama, Akharga e albansko politikane lideren ano dikhipe soske?

634

Avdive ikergovela o dikhipe maskar o politikano lideripe tar Albancoja tar i Makedonija ani akharin tar o Rama ki Albanija.
O palune divesa sungem pobuter spekulacie bash avdisutno dikhipe maskar Albanikane liderija tar i Makedonija thaj o Rama numa, khoni na djanela o cachipe bash so ka kerelpes lafi ano avdisutno dikhipe.
Aso anglal te resarel o avdisutno dikhipe nekobor politikane liderija vakerge nanaj te len than ani akaja akharin numa, e avdisutne informacie vakerena so savore pashlile ano varo thaj ka djan ano akava dikhipe.

Kerelapes li lafi?bash asavke itno dikhibnaske te sikavel o Rama bash olesko baro,,Avtoriteti’’ maskar albanikano bloko ki Makedonija ka vakerel o agor. Isili cachimos bash akava dikhipe avela tar odova vazdipe nachalipe e djenengoro tar i partija DUI mujal o Grubi, bash sa akala phanle informacie ka pendargova pali olengoro avdisutno dikhipe.

Salde te irana tumaro gndipe aso jek asavko dikhipe kergapes hem ki jek aver politikani kriza ani Makedonija,thaj hem tadani kedingepes o Albanikano politikano bloko ki Albanija ko vakti tar o 2017 bers,thaj hem tadani ange barabar gndipe solucijencar (resenie).
👇👇👇

Денес треба да се оддржи најавената средба во Тирана помегу албанските политички партии од Македонија.
На средбата во Тирана денес(вторник) 10.01.2023 година поканети се: лидерот на ДУИ – Али Ахмети, на Алијансата за Албанците – Арбен Таравари, на Движењето Беса – Билал Касами, на Алтернатива – Африм Гаши и на ДПА – Мендух Тачи.

Инаку за денешната средба се шпекулира повеке информации укажани дека Рама ќе сака да покаже „авторитет”над севкупниот албански фактор во регионот,а други засега неофицијални информации говорат дека од врвот на ДУИ – ке бараат да бидат легитимирани од Тирана за вистински претставници на партијата, наспроти „Огнената Група“.

Да се потсетиме дека последната средба повторно тогаш беше иницирана од Албанија и се одржа на 7-ми јануари 2017 година, по која ДУИ, Беса и Алијанса за Албанците, објавија декларација од седум точки и за истите беа едногласни и усогласени.

Но,сепак да почекаме на што се должи и денешната средба во Албанија.