Apasiev- Izvini đji LGBTI e manuša, numa tumen kurdipnaja meningen o anav e Makedonijako..

882

Repliciribnaja baś o Damjan Mančevski ano poro lavkeribe o prateniko Dimitar Apasiev vakeerga, Irišinavaman(izvini) baś i LGBTI manuśa, ama tumen kurdipnaja meningen o anav, (gndinela baś o anav e themako Makedonija). Numa sigo sas ćinavdo tar Presidenti e Khedipnasko Yalat Đaferi vakeribnaja e pratenikoja te arakenpes sar kerena lafi.

Реплицирајќи му на Дамјан Манчевски во својот денешен говор Димитар Апасиев во својот денешен говор рече „Нека ми извини ЛГБТИ заедницата, педерски го сменивте името“.

Тој веднаш беше прекорен од спикерот Талат Џафери, кој рече дека пратениците мораат да внимааваат на вокабуларот.

Манчевски претходно во својот говор се осврна на референдумот за промена на името, кој според него бил успешен бидејќи и донел напредок на земјата.
Roma Press- lendo tar: sitel.com.mk