Besir Alili resla Evropsko šampioni

1380

Македонскиот борач Бесир Алили стана европски шампион во категоријата слободен стил до 48 килограми, на континенталниот шампионат во Фиренца за учесници до 17 години.

Талентираниот Алили беше подобар од Оскар Кулчицки (Полска), Андреј Витан (Молдавија), Лука Гугешашвили (Грузија) и од Хатрјун Ховханисјан (Ерменија) со 7-6 во финалето, на патот до златниот медал.

Македонскиот репрезентативец Реџеп Хајдари има прилика да освои да освои одличје бидејќи ќе се бори за бронза во категоријата до 92 килограми

Hazri kerga: Roma Press