Bomba ćhudimi ano centar ko restorani..

381

Ano restorani centrumeske  paśe ano duj o ari rakako ćhudimi thani vasteskiri bomba havlarena e lokalnikane mediumija.

Sar so vakerlapes o manuś savo kerga akava atako nane penđardo, aso i bomba ćhudimi tani ano restorani savo araklagovela ano drom Dobraćinova ano Belgrad.

Во ресторан во центарот на Белград ноќеска околу 2 часот е фрлена рачна бомба, објавија српските медиуми. Непознат маж ја активирал и ја фрлил во угостителски објект во Добрачинова улица каде експлодирала. Повредени лица нема, направена е значителна материјална штета на локалот кој во моментот не работел, а полицијата е излезена на лице место и врши увид.

Оштетувања има и на возила кои биле паркирани пред објектот. На самото место излегла и противпожарна екипа за да го локализира пожарот која настанал по експлозијата.

ROMA PRESS- Lendo https://24info.mk/%D1%84%D1%80%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0