Demanti dendo tar PDPR mujal o došhalipe tar Gege Demirovski

279

Đi ko timi tar Roma Press avdive bićaldo tar PDPR thar Presidenti Aksel A, vakeribnaja mujal o hovavno begalco patrioti Gege Demirovski.
Telal hramomo Havlaribe daja tumen šajipe te drabaren ani Makedonikani ćhib.

Демант по однос на лажните обвинувања на бегалецот (квази ромски патриот) Геге Демировски

Во однос на навредите и клеветите од страна на непочитуваниот сега Геге Демировски кој целосно произнесува невистинити содржини каде јасно и недвосмислено се чита неговиот говор од омраза само поради фактот дека истиот лекува лични фустрации.

Имено, Ердоган Демировски или по ново (Геге Демировски), Партијата за демократски просперитет на Ромите Јавно ве повикува, доказите кои ги имате на рака во однос на нашиот претседател и потпретседател за наводно сторен криминал, а и по однос на корумпираноста на политичката партија јавно да ги произнесете и пред јавноста да ги докажете Вашите наводи, воспротивно бидете подготвени да се соочете со обвинителот кој ве очекува во секое време да пристигнете во Македонија.
Партијата за демократски просперитет на Ромите има прибавено подетални информации за тебе и твоето минато каде можевме да се увериме во двете обвиненија против вас за потешки кривични дела пред Основен суд Скопје 1 од кои ти е изречена алтернативна мерка за претпазливост (место притвор), Одземање на патната исправа и со истата бевте задолжен да секој вторник се јавувате во основниот суд, дури и кога требаше да ни бидете гостин на ромската вечер во кочани имате добиено потврда за слободно и ограничено движење од МВР за да можеш Скопје да го напуштиш

Roma Press Од тимот на ПДПР