I Komuna Šuto Orizari thaj ano vikendi isi olen aktivitetija ano droma.. dikhen Video

1034

Општината Шуто Оризари деновиве активно се вклучени во теренска работа и тоа се поставуваат така наречени-лежечки полицајци во нови асвалтирани улици. Лежечките полицајци се поставени и во улиците со голема фреквенција на деца кои посетуваат школска настава.

Денес се поставуваат така наречени лежечки полицајци во улиците: Вашингтонска,Гвадалахара и Чеѓевара.
Градоначалникот на Општина Шуто Оризари Курто Дудуш за Рома Пресс укажа дека активностите кои се реализираат во Општината Шуто Оризари ја имаат и поддршката од сите советници на општината како и сите граѓани кои живеат во Шуто Оризари.

Впрочем ние започнавме да се зафатиме со проблеми кои датираат многу години наназад и искрено не верувавме дека ке ја имаме поддршката на самите граѓани. Спротивно ве уверуваме ние како сервис на граѓаните наидовме на големо разбирање од самите жители затоа што се увериле дека тоа што го работиме е во интерес на самите нас како граѓани од Општина Шуто Оризари.

Avdive e komunako Šerutno Kurto Duduš ano tereni dočhivibnaja ko neve droma e agaar vakerde lezečka policajcoja čivgepes ko droma: Vašingtonska, Gvadalahara thaj o drom Čegevara.
Pobuter dikhen ano teluno linko..

Hazri kerga:Neđmedin A.-Roma Press