Komisija kerla analiza baš neve restrikcie ani Makedonija..

165

Ano 11 o ari tano vakerdo te ikerelpes online press- konferencija tar o Ministeri Filipče, kana đjakerelapes te havlarelpes eventualnikane neve preporake tar Komisija e Rađake.

Preporaka tar Rađi tar neve restrikcie te šaj čhinavelape o buvalripe tar Kovid 19 thaj baš akava sebepi ka đjakerelpes avdisutni konferencija te kerelpes lafi ani akaja tema.

Во 11 часот е закажана онлајн прес-конференција на министерот Филипче, кога се очекува да ги соопшти евентуалните нови препораки на Комисијата до Владата
Препорака до Владата за нови рестрикции за спречување на ширење на ковид-19 е еден од очекуваните исходи од денешниот состанок на Комисијата за заразни болести, со оглед на повторно влошената епидемиолошка состојба во земјава.

Во 11 часот е закажана онлајн прес-конференција на министерот за здравство Венко Филипче, кога се очекува тој да ги соопшти проценките на Комисијата за тоа дали се потребни дополнителни мерки.

Roma Press-lendo tar:360stepeni.mk