Mаteo Salvini rodela te kerelpes sterilizacija Romane đjuvlake

1716

Матео Салвини – “Овој проколнат крадец во затвор веќе триесет години, се стави во позиција да нема повеќе деца, а нејзините сиромашни деца се откажаа за пристојни семејства “. Ова се зборовите на министерот за внатрешни работи, Матео Салдини, кој коментира за веста за една жена Ромка која ограбила еден постар туристички  турист во Рим. Еве го мислењето на Салгини, кој ја дефинира жената како “проколнат крадец” и не се двоуми да се повика на стерилизација за неа.
Аферата се одржа во Рим, каде што една жена, позната како “кражба на мадам”, беше одложена бидејќи беше бремена. Жената беше осудена на 25 години затвор, која требаше да ја служи по раѓањето. Васивија Хушиќ, 33-годишна босанка, за време на бременоста по 11-ти пат, ограбила 86-годишен перуански турист во станицата на метрото на Фламинио во Рим. Полицијата ја блокирале Хусиќ и уште тројца пикапи кои биле со неа, вклучувајќи и малолетничка. Двајцата возрасни кои беа со неа беа подложени на многу директен ритуал за време на кој судијата го потврди апсењето.

Mateo Salvini vakerga – Akaja bilačho čhor thano pobuter thar 30 berša ko panlipe, čivgapes ani pozicija  te na ovele pobuter čhave, aso oleskere  čhorole čhavore na đjivdinena pobuter normalnikano đjivdipe.

Akalaj thane lafija  kothra ministeri bašh andrune bukja, Mateo S. savo kerga komentari bašh jekh đjuvli  Romani  savi astarsalilli ki mangin te kherel čhoripe upral jek aver pophurani đuvli,  thaj bašhi i Romani đuvli  lake vakerela akaja thani ,,Arman denduni čhor “, thaj na pelo ko duj goga akharga so valni olake te kerelpes  sterilizacija, sostar oj astardilo ko čhoribe kana thani khamni thaj anglal o bijanipe.

Akaja đuvli thani adelatimi 25 berša phanlipe, numa olake na ikergovela i đeza (zatvor) sostar thani khamni  thaj akava thano 11 fori sar astargovela ko čhoripe.

Vasivija Hušik, 33  beršengiri bosanka, ko vakti olakere  khamnibaske astardi thani 11 fori ko čhoribe, thaj jek thar palune čhoriba kerdune olakere rigatar sas upral 86 beršengiri peruansko raštralo savi resarga sar turisti ano Rim.

Hazri kerga: Erđan M.-Roma Press