Muli 17 beršengi čhajori tar Kovid 19..

226

Ministeriumi baś sastipe bare fuhalipnaja dela informacija, baś o Hospitali tar infektivnikano nasvalupe thaj febrilnikane ikherina avdive javinako muli 17 berśengi pacientka tar o gav Sopotnica, Demir Hisar.

Министерството за здравство со голема жалост информира, дека на Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби утрово почина 17 годишна пациентка од село Сопотиница, Демир Хисар.

Од МЗ велат дека младата пациентка имала хронично заболување јувенилен Diabetes Melitus Tipe 1 и не била вакцинирана. Тегобите кај пациентката биле 9 дена пред да биде примена на Инфективната клиника во Скопје.

Roma Press – MZ.