Palpale phuvjako tinanipe(zemjotres) ano Skopje 2,6 digroja..

252

Phuvjako tinanipe inteziteteja tar trin dji star digroja vakerdo tar Evropakere makroseizmologikane vakeribnaja pobuter fori tinanela pal pale ani Makedonija avimo tar Grkija, javinako ano 09:09 dakikija registririmo tinanipe ano Skopje tar 2,4 digroja thaj lingardo sar epicentar.

Земјотрес со интензитет од три до четири степени според Европската макросеизмичка скала утринава во 9:09 часот е регистриран во Скопје.
Земјотресот е со Рихтерова магнитуда од 2,6, а епицентарот е од скопското епицентрално подрачје.
Според податоците со кои располага Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, земјотресот е почувствуван од населението во Скопје и околината.

Roma Press