Pobuter tar 2500 manuša mulle ano SAD ko palune 24 arija-Kovid 19

220

Pobuter tar o 2.500 manuša mule ano Unimi Amerikaki Raštra ko palune 24 arija, sar so vakerena o informacie tar o univerziteto Đon Hopkins.

Đji avdive ani akaja them e palune 2.500 manušensar tar mule reslilo o numero tar  60.853 manuša.

Amerikako Presidenti Donald Tramp ano trinto di e kurkeske savo nakla sinele vakeripe baš o virusi ka nakel thaj vov ka ovel ikavdo hor  pobuter  te na ovel, numa na vakerga sar ka kherel odova.

Повеќе од 2.500 луѓе починале во САД во последните 24 часа, според универзитетот Џон Хопкинс. По двата дена на намалена смртност од ковид-19, во последните 24 часа во Соединетите држави починале 2.502 лица, така што вкупниот број на смртни случаи е 60.853. САД со повеќе од еден милион заразени се најпогодени од епидемијата во светот. Американскиот претседател Доналд Трамп во средата изјави дека „вирусот ќе замине“ и ќе биде искорен, без да прецизира на кој начин.

Pobuter drabaren ano teluno linko: https://www.slobodnaevropa.mk/a/30584613.html

Roma Press