Počminga i avgo stanbeno zgrada ko Šuto Orizari.. dikhen Video

752

Avdive thavdinga te čhivelpes o temeli e avgo stanbeno thaj delovnikani zgrada ki Komuna Šuto Оrizari.

Sar so vakerelapes ani akaja binal(zgrada) ka oven dende stanoja, delovnikane prostorie sar thaj garaže vordonenge.

Teleder dikhen o video tar avdisutno nastan ko Šuto Orizari saveste oficijalno lela than thaj o Šerutno Komunako Kurto Duduš.

Dikhen video..

Според проектот, после сите реакции и укажувања денес официјално започна камен темелник на првата зградата во Општината Шуто Оризари.

Како што беше известувано преку неофицијални информации споделени во социјалните мрежи, укажувајки дека до амболантата Шуто Оризари ќе се гради станбена зграда денес впрочем тоа се случува. Предвидено е според проектот во зградата да има еднособни, двособни и трособни стана. Во подрумот ке бидат наменети простории за гаражи, на приземјето предвиден е деловен простор.

Покрај гаражите,недостатокот од паркинг простор во општината Ш.О.кoе сега го нема укажуваат дека тој проблем ке се реши согласно правилникот за проектирањето да има паркинг места во рамките на градежната парцела.

Hazri Kerga: Neđmedin A.Fuat A.- Roma Press