Sikhlovni ano Kocani na mukhela e chijen shamijencar te aven sni skola.. dikhen video

604

Na sako divesesko nastan savo resarga dji ko Roma Press, Nastavnicka smetingala i muslimansko samija savi sine panli ucenicka ki skola ko Kocani.

O Dat e chajakoro Engul Azizov tar i dis Kocani,peseskiri holi chudela upral celo bukarno kadar e Skolakoro thaj akharela sa e institucijen te keren reakcija bash i skola, vakerindor so araklagovaja ko maseko Ramadan aso i chaj savi sikhlovela ki akaja skola postinela.

Khuven ano linko – Dikhen o video..
👇👇👇
https://www.facebook.com/100026013663031/posts/pfbid0qHpPm8Z1ivusidyssMKvz9HQy7G6zQJbotPfBpZzfdZRdHo8nbPNwPKbaazZLkq7l/?mibextid=v7YzmG

Во Македонија се уште се негуваат Неевропски и нецивилизациски вредности како што се националните и религиски предрасуди дополнително како дискриминаторски основи.

Незамисливо и недозволиво е во образовна институција од страна на високообразовни кадри кои што треба да ги негуваат и афирмираат општествените норми и европските стандарди тие своите негативни ставови кон различностите отворено поддржуваат и поттикнуваат религиозен раздор и нетрпеливост,особено кон учениците и тоа пред соучениците неразмислувајки за последиците.

Во продолжение следетего видеото на кое се укажува од родител дека ваквото однесување е за силна осуда,а истовремено ги повикува надлежните институции да превземат мерки и постапки за утврдување на нивна одговорност.

https://www.facebook-Roma Press