Siljanovska Davkova-taro avdive lelja i funkcija Presidenti e Makedoninako

294

Avdive ano Khedipe e Republika Makedonijake, Gordana Siljanovska- Davkova, oficijalno anglal od eputatija ikerga peseskkri funkcija presidenti e themake Makedonija.
Davkova resarela sar śovto presidenti ani Makedonija.
0184852C-864E-49F4-92D4-756CA1B66B43
На инаугуративна седница во Собранието, Гордана Силјановска-Давкова даде свечена изјава за стапување на функцијата претседател на Северна Македонија во мандатниот период 2024 – 2029. Силјановска-Давкова – шести претседател и прва жена на оваа позиција од осамостојувањето на државата се обврза дека должноста ќе ја извршува совесно и одговорно, ќе го почитува Уставот и законите ќе го штити суверенитетот, територијалниот интегритет и независност Република Македонија.

Hazri kerga:Roma Press, video MTV