Skandali tinanela ani Grand Produkcija vakerindor rodelapes love tar o kandidatija..

764

Sasa Popovik thaj i Grand Produkcija akava kurko tane aktuelna ano sa medije vakerindor mujal olende thaj i ziro tar o ,,Grand Zvezde”,rodena love tar o kandidatija te shaj nakena ponodorig ko achovibe tar akava mizicko sou.

Akava fori kandidati pere dajaja vakerga poro nachalipe ano javnost,so kerlapes pali o kamere ko ,,Zvezde Grande”. Dusan Vukadinovik pere dajaja vakerela mujal i pendjardi gilavutni djeni ko ziri Snezana Gurisik,so ani jek aver forma mangla te vakerel olenge te mangena te djan ponodorig voj na kerela buti biparengoro, ola akava mesazi halovingele so rodelapes olendar love.

Numa o Sasa Popovik sar serutno ani ,,Grand Produkcija”vakerla bash sa akala lafija nane cacutne,thaj akava kerlapes salde so vov na sine muklo tar o baraz te djal i ponodorig. Numa akava nane te achol akate,sostar seriozno peravelape i reputacija tar ziri ama hem tar i produkcija thaj odova sebepi akava na halovipe ka agorkerel ko adelati(sudo).

Саша Поповик- Директор на „Гранд продукција“ гостуваше во една телевизија каде ја објасни ситуацијата што се случи неодамна на снимањето на Гранд продукција, и укажа дека невистини се креираат во медиумите.

Имено, годинешниот кандидат Душан Вукадиновиќ и неговата мајка на медиумите им изнесоа целосно лажна информација дека Снежана Ѓуришиќ им барала пари за да може да продолжи понатаму.

Морам да кажам, тој ден ја почнавме емисијата порано бидејќи Снежана таа вечерта имаше обврски. Таа беше на проба, тој не сакаше да пее, сакаше нешто, вели му ставивме некој додаток на микрофонот. Ги прашав луѓето кои работа за нас, и тоа повеке од 50 работници работат на реализација на претставата, проверија се, не е можно и не е може да се случи, глупости.

Кога пееше на проба, Снежана само му рече, пеј како што се договоривме и толку. Кога пееше во баражот беше елиминиран, само јас одлучувам кој ке оди понатаму. Никој од жирито нема влијание врз тоа кој ќе помине во баражот. Снежана ми се јави вечерта кога почна баражот, ме праша како помина во бараж мојот кандидат. И кажав дека е отфрлен, а таа ми кажа колку места има за враќање и ако има простор би сакала да се врати – додаде креативниот директор Саша Попович.