Slovenija baś 24 arija 1.503 manuśa pozitivna ko Kovid..

92

Ano palune 24 arija tar testirime 5.891 manuśa, pozitivna ano Kovid 1.503 pozitivna. Prekal sa e merke save si lendune thaj ko ikheripe policijako ari akava numero tar nasvale ikherela nevo rekordi tar maj baro numero pozitivna ano Kovid 19.

Во последните 24 часа се тестирани 5.891 лица, а од тој број 1.503 се позитивни.

„И покрај сите мерки, вирусот и понатаму брзо се шири во Словенија, а овие бројки се нов рекорд“, наведуваат медиумите.

Бројот на активни случаи во Словенија сега е зголемен на 8.860.

Починале уште осум лица, што го зголемува вкупниот број на починати од коронавирус во Словенија на 200, јавува РТВ Словенија.

Во Словенија вчера е воведен прв полициски час од нејзината независност.

Roma Press- lendo https://kanal5.com.mk/i-pokraj-site-merki-virusot-se-shiri-1-503-novi-sluchai-vo-slovenija/a444370