Stip- Neve nasvale palpale tar Korona virusi..

462

Ano infektivno kotor tar e Stipesko hospitali ano akava momensti saslovena 16 pacientija,aso olendar tane salde trin koronaviruseja,informiringa bash i MIA nacalnicka tar Infektivno kotor- Stip, Dijana Siskova-Gajdardiska.
👇👇👇

На Инфективното одделение во штипската Клиничка болница се лекуваат вкупно 16 пациенти, од кои тројца со коронавирус, информира за МИА началничката на Инфективно одделение-Штип, Дијана Шишкова-Гајдарџиска.

Во моментов на одделението имаме осум пациенти од Штип, четири се од Кочани, а останатите се од Пробиштип, Радовиш и Свети Николе. Станува збор за пациенти кои имаат потешка симптомологија на вирусна инфекција и тие ги згрижувани,истакна Дијана Шишкова-Гајдарџиска.