Taro bare birśima thaj bavlalina mule 18 manuśa..

428

Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER

Dubai,finansijako centro taro paśutno purab,sa čhinavdo sebepi o bare birśima savo akharga baro problemi ano naklo kurko ko Paśakerime Arapska Emiratija thaj ko Bahrein, aso ko Oman mule 18 manuśa.
O Baro maśkarthemutno airporti ko Dubai sa phanlo thaj sa e ujrarde dočhivenapesa ano avera phuvja, sebepeja taro bare bavlalina hem birśima naśti hulena ko akava airporti.
👇👇👇
Дубаи, финансискиот центар на Блискиот Исток, беше парализиран од интензивниот дожд кој во неделата и понеделникот предизвика поплави низ Обединетите Арапски Емирати и Бахреин, а во Оман загинаа 18 лица.
Главниот меѓународен аеродром во Дубаи во вторникот пренасочи десетици летови бидејќи силен дожд ги погоди Обединетите Арапски Емирати предизвикувајќи големи поплави низ пустинската земја. Поплавени се и пристапните патишта до аеродромот. Слични сцени има и на други места во земјата позната по сувата клима и интензивните летни горештини.

lendo info taro: https://360stepeni.mk/foto-video-dubai-pod-voda-trgovskite-tsentri-poplaveni-luge-spijat-na-aerodromite-luksuzni-avtomobili-plovat-po-ulitsite/