VMRO-DPMNE-Bašh Makedonijaki ekonomija kalo hramonelapes

921

Државата е во опасност кога со нејзиниот буџет директно управува аболиран криминалец како Зоран Заев. Од денот кога аболицираниот Заев и неговата криминална банда ја превзедоа власта во Македонија граѓаните се се посиромашни и посиромашни, а македонската економија е во слободен пад. Цената за расипничкото трошење на народните пари  ја плаќаат македонските граѓани. На македонската економија црно и се пишува, сега откако Заев се самопрогласи за министер за финансии. Човек кој еднаш е аболициран за економски криминал, а вториот пат амнестиран од заробеното судство исто така за економски криминал не смее да  му се дозволи да управува со државната каса. Кланот Заеви, познат по матните зделки сега е еден чекор поблиску до парите на граѓаните, еден чекор поблиску до државниот буџет. Криминалната банда на власт продолжува да ги манипулира граѓаните, со најавата дека ќе парите ќе се вратат кај граѓаните преку повратот на ДДВ. Откако две години безмилосно грабеа од државниот буџет преку криминални тендери, грантови и партиски вработувања, власта сега промовира  мерка која за обичниот граѓанин нема да значи ништо. Со повратот на ДДВ ќе неможе да се плати ниту сметка за струја, а не пак 500 евра како што ветуваше Заев.

I them thanni  ano bilačipe kana olakooro  buđeti direktno  ka vastalinel o abolicirimo kriminalco  sar  soj  Zoran  Zaev.  Thar o dive kana o abolicirimo Zaev thaj oleskiri kriminalnikani banda lelje i rađja ani Makedonija tadani e dizutne resarge ko but baro čhorilipe,aso e Makedonijaki ekonomija  thano ko tromakerdo hulipe.

Makedonijake ekonomijake  kalo hramonelapes, akana  kana o Zaev  korkoro havlargapes bašh ministeriumi finansijenge. Manuš  savo jekvare aboliciringapes  bašh ekonomijako kriminali, aso dujto fori amnestirime thar  učharduno adelatibe thaj vi agar bašh ekonomijako kriminali thaj  na valani  te mukhelpes olenge  te vastalinel thar raštrakiri kasa.

Kriminalnikani banda thar rađji tavdela te kerelpes manipulacija e dizutnenge, havlaribnaja bašh e love  ka iranenpes  ko dizutne prekal o iranipe e DDV.

Kana duj berš bifuhalibnasko  lena  love thar raštrakoro buđeti upral kriminalnikane tenderija, grantoja thaj partijako bukarnipe, I rađji akana kerela promoviribe  dajatva  savaja e korkoro dizutneske kodova nane khanči.

Hazri kerga:Roma Press