Колумна: Десет причини за кандидатурата за Претседател Самка Ибраимовски.

3564

Самка Ибраимоски треба да се кандидира за Претседател на престојните Претседателски избори.

1. Веќе е докажано дека „Кока Кола“ е штетна по здравјето, граѓаните се повеќе избегнуваат да ја пијат

2. „Амди Кола“ блефира, нема да влезе во трка за претседател Амди неможе да собере 10.000 потписи и самиот тоа го знае ако сте заборавиле ќе ви ја освежам меморијата нели сакаа да го смета Нецо и тргнаа по фамозните 10.000 потписи до кај стигнаа незнам а вие!?

3. ПЦЕР беше столбот на Коалицијата предводена од СДСМ уште од 2011 па се до денес малце повеќе се опуштија од СДС и заборавија кој беше рамо до рамо со нив.

4. На големите македонски партии треба им биде јасно дека немаат ничии гласови во џеб, сега е моментот да им се стави до знаење, сметам дека Самка има капацитет и инфраструктура за 10.000 потписи.

5. Ромите заслужуваат да имаат опција и да гласаат за својот а не за наметнатите кандидати кои бланко треба да се гласаат.

6. Самка треба да биде кандидат за да го активира членството со автентична кампања од „махала до махала„ да се види и конечно се избројат реалните Ромски гласови.

7. Самка треба да го тестира реалниот капацитет на терен на луѓето на кои им ја даде довербата да раководат со значајни функции дали ги заслужуваат и дали имаат влијание на терен.

8. Самка треба да покаже дека крилото кое му се отцепи од источна македонија е само небитна капка во морето.

9. Самка ако влезе во трка реално треба да очекува поддржа од 50.000 – 70.000 гласови и голема поддржа од ромската дијаспора.

10. Самка треба да го направи следниот чекор за историја има доволно искуство и животно и професинално му личи трката за престедател

Колумна:Елвис Фазлиовски