Полицајка фотографирана полугола, МВР покрена дисциплинска постапка..

1211

Policijako sluzbeniko V.G savi sar bukarni ano minisyeriumi andrune bukenge kuvga anglal 11 berś tar januari 2009 b, mujal olate vazdimi disciplinska postapka  baś odova so kerga foto ekvaś nangi uniformaja tar policija.

Baš jek asavki jekhajek postapka sas vazdimi ano jek baš aver policajka tar Kumanovo savi kerga video vazdime čangencar ano vordon đji kaj vozinela sas ani dis, thaj pal odova adava video mukhlo sas ano socijalna mreže.

Се работи за полициската службеничка В.Г. која што била вработена во министерството пред 11 години, односно во јануари 2009, а против неа сега е покрената дисциплинска постапка.

За вакво однесување, во мај годинава беше казнета и Кумановка, вработена во МВР, која беше опомената за своето скандалозно однесување, таа возеше автомобил со нозе преку прозор и качени на управувачот, а при тоа се снимала, а видеото потоа се рашири и по социјалните мрежи.

Од МВР изјавиле дека случајот е веќе пријавен и дека надлежните служби веќе постапуваат.

Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди при МВР постапува во врска со случајот за кој прашувате – изјавиле кратко од МВР.

Roma Press- lendo tar :https://makfax.com.mk/soopstenija/%D0%B2%D0%BC%D1%80%D0%BE-%D0%B4%D0%BF%D0%