SUMNAL Ani Italija palpale bajrovela o numero tar nasvale Kovid 19..

Ani Italija palpale bajrovela o numero tar nasvale Kovid 19..

485

Ano pakune 24 arija, korona viruseja si dikhle 1.851 manuša, savo si numero 200 đjene pobuter tar erati.

O numero tar nasvale bajrovela taj ano hospitali aso ano akava momenti isi pobuter tar 3.000 manuśa, aso tar erati mule 19 manuša.

Веќе неколку седмици забележителен е растот на бројот заразени од корона вирус во Италија, а расте и бројот на луѓе во болница.

Во последните 24 часа, корона вирусот е најден кај 1.851 лица, што е за 200 повеќе од вчера.

Расте бројот и на луѓе во болница, а во моментот има повеќе од 3.000, додека во последните 24 часа од заразата починаа 19 луѓе.

Од почетокот на пандемијата досега во Италија вкупно се заразени 314.861 лица, а починаа 35.894.

Ниедна италијанска покраина не е без нови случаи на корона вирус, а веќе десетина дена на врвот се Кампања, Лацио и Сицилија.

Италијанските власти ја продолжувааѕ капмањата за масовно тестирање, а вчера бие тестирани 105.000 лица.

Roma Press- lendo tar https://nezavisen.mk/raste-brojot-na-zarazeni-vo-italija/