115 – neve nasvale tar Covid 19 ano palune 24 arija..

171

Ano palune 24 arija thane kerde 1032 testiribe, aso palunipnaja tar astarde tane 115 neve nasvale tar Covid 19.

Sar palunipe tar nasvalipe akale epidemijako avdive mule tar Covid 19, 5 manuśa tar Skopje, 1 tar Tetovo thaj panda 1 tar Kruševo, informirinela Ministeri baš sastipe Venko Filipče.

Во последните 24 часа се направени 1032 тестирања, а регистрирани се 115 нови случаи на ковид-19.- Скопје 53- Куманово 4- Дебар 6
– Штип 3- Прилеп 6- Тетово 8- Струга 13
– Велес 1- Охрид 8- Гостивар 5- Пробиштип 1
– Свети Николе 1- Кичево 4- Ресен 2

Починати се 7 лица, пет пациенти од Скопје, еден од Тетово и еден пациент од Крушево. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 40 оздравени лица.- Скопје 26
– Велес 2- Гостивар 3- Кичево 3- Ресен 6

Досега во земјата се направени вкупно 67.165 тестирања на ковид -19. Денеска нема тестирања во рамките на скринингот. Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 7046, бројката на оздравени пациенти е 3027, на починати е 341, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 3678.

Hazri kerga: Neđmedin A. lendo tar profili Venko F.