372 -pacientoja saslarenapes ano hospitalija tar Kovid 19..

249

Sar so vakerlapes tar paluni statistika phanle e Kovideja 19 ani them, numero tar zarazime vazdimo o numero dji 200 manuśa, aso ano akava momento lhefimo numero rar dijagnosticirime lingarela o 11 754.

Lendar save nakle o proces tar saslarde tano 7.622, mule 523 aso aktivna save đji avdive lingarenapes sar aktivna astarime e Kovideja 19, isi 3.609 manuśa

Според последните статистики за состојбата со ковид-19 во земјава, бројот на заразени се искачи за точно 200 лица, а во моментов вкупниот број на ковид-дијагностицирани изнесува 11 754. Од нив оздравени се 7.622, починале 523, а активни случаи има 3 609.

Во болнички услови се лекуваат 372 пациенти кои се дијагностицирани и суспектни на вирусот. На Инфективната клиника вчера примени се четири пациенти, а вкупно хоспитализирани се 80. На кислородна поддршка се 37, а ниту еден не е на механичка вентилација.

Roma Press- lendo tar: 360stepeni.mk