Agorkerdo o drom Gvadalahara ani komuna Šuto Orizari

298

Реконструкција и обновена улицата Гвадалахара со потег(Во близина до последната афтобуска станица-Макошпед)во Општина Шуто Оризари. Во реконструкцијата на оваа улица опфаќа асфалт за коловозот како и тротоари.

Градежните работи опфаќале отстранување на стариот асфалт од тротоарите и коловозот, нанесување на комплетно нов асфалт и
поставување на нови рабници.

Бидејќи станува збор за улица која исто така
е со висока фреквентност со непосредна близина улицата која ве води до последтана афтобуска постројка. Општината Шуто Оризари се залагаше за учицата да боде реализирана и асфалтирана според планот и програмата за реализиране на истата. Општината Шуто Оризари најавува уште многу друѓи улици кои чекаат со години и децении на нивно асфалтирање кои се во тек на реализација, информираат од општината Шуто Оризари.

Panda jek drom agorkerso ani komuna Šuto Orizari, kerlapes lafi baš o drom Gvadalahara savo but čirla nane kerdi upral oleste dromaripa berša thaj berša po palal.

I Komuna Šuto Orizari havlarela panda but droma te kerenpes thaj te lačharenpes thaj odova kerlapes lafi baš droma berša popalal nane kerde aso tane inportatna tane baš o dizutne save đjivdinena ano akala droma.

Akava drom tano bare baripnaja akana tano kerdo o jekto kotor savo lingarela bare baripnaja thaj tavdela tar i hona e uprune grobonendar thaj agorkerela đji i paluni buseski trafika.

Hazri kerga:Neđmedin A.- Roma Press