Ambasadori tar SAD Kejt Brnz avdive misafirija ani Maškarutni siklana ,,Šaip Jusuf”..

214

Денес, со особена особена чест и задоволство беа почестени со присуството на АМБАСАДОРКАТА НА САД во нашата земја Г-ѓа Кејт Мари Брнз, Директор на Средното училиште Шаип Јусуф како и вработениот персонал. При посетата се сретнаа со директорот на училиштето Доан Сулејманоски и разговараа за функционирањето на училиштето, образовните профили и идна соработка. Амбасадорката обави разговори со дел од учениците, професорите и проследи кратка програма подготвена од учениците. Истакна пофални зборови за функционирањето на училиштето, работната атмосфера и условите, исто така напомена дека е расположена и достапна за соработка.

Avdive, sajdipnaja but baro ani i Maškarutni Siklana Šaip Jusuf sas ano misafirluko i Ambasadorka tar o SAD i rajni Mari Brnz.

Ano misafirluko uđjargala sar šukar kherutno o direktori tar sikhlovni Doan Sulejmanoski sabo prezentiringa angli late i sasti buti e siklanakiri thaj sa e resarde rezultatoja save resarena ani akaja Maškarutni Sikhlovni, prezentiribe i buti tar o profesorija thaj kerdi angli late thaj jek tik i sikhlovutni programa ko sajdipe e Ambasadorkake.

Hazri kerga: Roma Pres