Andrea savi lela than ani Evrovizija tar i Makedonija na khuvga ano finale..

164

Andrea, sar so dikhlapes sine ola śukar gilaviphe ani Evrovizija, numa na sine ola śhajipe te ovel plasirime ko finale savo trubul te ovel ikerdo ano savato-šovto di(sabota).
Andrea iranelapes na khuvibnaja ko finale.
👇👇👇
Андреа, и покрај моќниот настап на втората полуфинална вечер на Евровизија, не успеа да се пласира во финалето кое ќе се одржи во сабота.

Вечерва, во втората полуфинална вечер на сцена настапија претставниците на Финска, Израел, Србија, Азербејџан, Грузија, Малта, Сан Марино, Австралија, Кипар, Ирска, Македонија, Естонија, Романија, Полска, Црна Гора, Белгија, Шведска и Чешка.

Нашата претставничка Андреа настапи под реден број 11 со песната „Circles“ на Александар Масевски.