Ani Bitola arakhli naeksplodirimi granata..

95

SVR Bitola, erati D.P. tar gav Lopatica havlarga  kerindoj buti phuvjaja ani piri parcela Lopatica, arakhla  purani naeksplodirimi granata tar vakti Jekto sumnaleskoro maribe.

Во СВР Битола, вчера Д.П. од село Лопатица пријавил дека при вршење ископ во парцела во село Лопатица, пронашол стара неексплодирана граната од Првата светска војна.

Од страна на Дирекција за заштита и спасување гранатата била безбедно подигната за понатамошна постапка.

Roma Press-lendo tar https://www.mkd.mk/crna-hronika/vo-bitola-najdena-neeksplodirana-granata-od-prvata-svetska-vojna