Ani Bitola mardo Rom J. Vejsel..

393

ROMA PRESS – pali dikhlo live prekal socijalna mreze baš o nastan savo resarga ano 09.02.2021 berś tar fizičko thaj brutalno maribe upral o J.V. O nakhlo vikendi resargem ano pobuter informacija lende prekal MVR thaj avera riga(strane). Teleder daja tumen śajipe te drabaren ani Makedonikani čhib.

Преку социјалните мрежи деновиве повторно се укажа за предметни случки на физичка бруталност по етничка основа каде се укажа дека во Битола бил претепан лицето Ј.В кој деновиве доби широко медиумско внимание за настан кој се случи на 09.02.2021 год.

Начело за јавностa на кое преку live пренос беше укажано за случајот, станува збор за претепано лице Ј.В.(од лица кои не се познати).

На полицискиот запис на кој е ислушан Ј.В. од полициски службеник во Битола, повредениот го укажа целиот настан како и што се случи. Впрочем целиот настан е поврзан во посомневање дека врз него непознатите лица без причина или докази започнаа физичка пресметка со тоа дека наводно од домот на лицето непознат во возраст(50-год) бил украдено возило (комбе) и возилото го управувал Ј.В. Но лицето кој бил претепан укажа на спротивното и дека станува збор за невистина.

Рома Пресс по службена должност го контактиравме портпаролот на МВР Тони А укажа дека полицијата е запознаена со случајот,итно се превземаат сите активностите да се најдат сторителите и да се расчисти случајот (поднесоците се во тек).

На 09.02.2021 во СВР Битола Ј. В (26) од Битола пријавил дека на ден 08.02.2021 на ул”Бул.„1-ви Мај“ во Битола, непосредно пред објектот на Територијалната противпожарна единица во Битола, бил физички нападнат од страна на две лица кои му нанеле повреди констатирани во Клиничка болница Битола. Полициски службеници преземаат мерки за расчистување на случајот и против сторителите ќе бидат поднесени соодветни поднесоци.

Hazri kerga:Roma Press