Ani Makedonija nasvale tar Coronavirusi lingarela numero 201 manuśa

199

Ano nakhle 24 arija registritime neve 24 nasvale tar Coronavirusi ani raštra. O numerija lingarena agaar tar dizja Skopje 15,Kumanovo 4, Debar 2, Ohrid 1, Štip 1,Tetovo 1.

Thar akala khedimalo numero dijagnosticirime nasvale tar Covid 19 avdive đi ko 12:00 ari lingarela 201 manuša, trin si saslarutne aso mule ačhovela o numero ano trin manuša.

Во изминатите 24 часа се регистрирани 24 нови случаи на коронавирус во земјата. По градови: Скопје (15), Куманово (4), Дебар (2), Охрид (1), Штип (1), Тетово (1). Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 201 лица.

Од Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби се испишани 2 пациенти кои на два контролни теста на Ковид-19 имаа негативен резултат. Пациентите се во добра здравствена состојба и се пуштени на домашно лекување. Со ова во земјата досега има 3 излекувани пациенти и 3 починати.

Roma Press- fb