Anketa IRI- E dizutne maj but pakhana ko Ministeri Oliver Spasovski aso maj hari ko Artan Grubi..

458

Anketa savi kherdili tar o IRI, lakiri realizacija nakhla tar o ćhon April dji Maj, puchlarde dizutne ani anketa astarime 1.204.

E dizutnenge vakerlapes sar maj baro problemi tano o ćhorolipe thaj o ućho ćhane djivdipnasko 25 procentoja denge peseskoro djevaphi agaar:
– Maj baro naćhalipe isi olen baśh o ućhe fiatija phanle ekonomijaja ki them.
– Panśto than lingarela ki anketa o nabukarnipe(nevrabotenost)e manuśengo.
– Aso sar majbaro problem e dizutnenge ki them vakerna so kerlapes bari korupcija, kriminali thaj sar lingarelapes i sasti politika e themakiri.

Kana doćhivelapes o pućhipe e dizutne pe save ministereste maj but pakhana thaj koj kerla pi buti sar so trubuj,poro djevapi denge so si maj ćhale tar o aktuelno Ministeri andrune bukenge Oliver Spasovski, Aso pali kaste majhari pakhana thaj na kerla piri buti sar ministeri thano o Artan Grubi.
👇👇👇

Анкетата на ИРИ, спроведена од април до мај врз примерок од 1.204 испитаници, покажува дека главен проблем за граѓаните се сиромаштијата и нискиот животен стандард – 25 проценти одговориле:
– Високите цени со 24 проценти, па економската ситуација за која 23 отсто од испитаниците рекле дека е сериозен проблем. – Петта на листата е невработеноста со 18 проценти.
– Како најголеми проблеми е корупцијата, криминалот, општата политичка ситуација.

Најдобар министер, според истражувањето е Оливер Спасовски. Потоа следи премиерот Ковачевски, па Бујар Османи и Артан Груби. Инаку Груби е на врвот на листата кога граѓаните се прашани од кој министер не се задоволни.

Цели 78 отсто од испитаниците сметаат дека актуелните владини претставници не работат во согласност со законите. Малку подобро стои опозицијата со 69 проценти од граѓаните кои исто така не мислат дека и опозицијата би го почитувала законот ако нејзини членови бидат избрани за одредена функција.