Atako ani Viena (video)

555

Ko thavdipe tani i bari policijaki akcija Sar so vakerela o Krone, jek tar manuša savo puterga o jagalipe vazdingapeste eksploziveja sostar sine pherdo elsploziv ano oleskoro eleko.

Pali o avera kerlapes o rodlaripe, naoficijalno vakerlapes kaj si hem palrdo jagalestar pobuter tar 50 jagale.

Adala so dikhle vakerna e manuša save puterge o jagalipe ano vas sine olen thaj avtomatsko puška.

Вечер во Виена  се случи терористички напад, во кој најмалку седум лица беа убиени откако двајца терористи отворија оган во близина на синагога во центарот на градот. Голем број луѓе се ранети, а полицијата уби еден од напаѓачите, додека по единиците трага целиот град. Се сомневаат дека има најмалку 7 мртви, а според непотврдени информации, неколку лица држат заложници во еден од блиските ресторани. Сепак, сопственикот на јапонскиот ресторан изјави дека наводите за заложниците не се точни.

dikhen video: