Avdive ano Liege šastralo palaribe isi mule manuśa- dikhen Video..

1117

Bilače fotija thaj video mesažija tar avdisutno bilačo resaripe ano Liege – Belgium ka vakerelpes sar te vakere sine ano akava than askerengo maripe (vojna).
O Konflikti astardo maškar o kurdska thaj čečenijake ternengere bande, teleder dikhen o video.

Бизарни слики и видеа од Лиеж денес каде се чинеше како војна на улица некое време. Конфликтот меѓу курдските и чеченските младински банди излезе целосно од контрола.

Следуваше конфронтација со тешко оружје. Едно лице беше убиено. Уапсени се 28 од членовите на бандата.

Се појавија жестоки слики од хаосот. Меѓу другото, можете да видите како АК се пука во воздух. Може да се види и како еден млад Чеченец во своето возило е нападнат од група Курди.

Возачот се обиде да побегне, но се судри со неколку други паркирани возила. Потоа беше застрелан кон него “, соопшти полицијата.

Според полицијата, бандата каде паднала фаталната жртва сега бара одмазда во блиските Вервие. „Полицијата е свесна за повикот за одмазда и ги презеде потребните мерки“

Roma Press o info kerga hazri Romando A. Lendo
tar medijengi buti tar Belgium.
https://www.rtl.be/info/regions/liege/-coups-de-feu-a-bressoux-une-personne-est-decedee-a-liege-ce-vendredi-1293392.aspx