Avdive hulinge e fijatija(cene) baś nafta ko tikno bikinipe..

192

Avdive hulinge e fiatija (cene) baš i nafta ko tikno kino bikinipe.
Asavko paluno lafi ando sine erat ani beśin tar i Regulatornikani komisija.

Motoresko benzini ЕУРОСУПЕР БС – 95 71,00 (denarija/litro)
Motoresko benzin ЕУРОСУПЕР БС – 98 73,00 (denarija /litro)
Dizel gorivo ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 63,00 (denarija/litro)
Śarlagani (Масло) baśh jagalipa Ekstra lokho 1 (ЕЛ-1) 62,50 (denarija/litro)
Мазут М-1 НС 38,527 (denarija/kilogrami)

O ando paluno lafi khuvela ko takati tar avdive 07.12.2021 berś (vtornik).

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) вчера донесе одлука со која се врши намалување на малопродажните цени на нафтените деривати.
Цените се уважуваат од денес 07.12.2021 година максималните цени на нафтените деривати драстично се намалуваат по прв пат.

Roma Press- Reg.komisija