Avdive nekobor kotora- droma ko Šuto Orizari bielektrikako ..

385

Avdive sar so havlarelapes tar o RCUK baš kheripe tehnikane bukarne astaripe ani elektrikani lingaripnadki mreža bi elektrikako ka ačon e droma tar Šuto Orizari duz e limorija Butel,Gvadalahara sar thaj o drom Plaćkovica.

Како што објавува РЦУК заради планирани закажани технички зафати во електродистрибутивната мрежа денес без струја ќе бидат делови од Град Скопје и неговата околина.

Како што соопштува, во период од 09:30 до 10:30 часот без струја ќе бидат домаќинствата на потегот од гробиштата во Бутел кон улиците „Гвадалахара”, „Јуриј Розентал”, „Плачковица” во општина Шуто Оризари.

Roma Press- RCUK