Avdive promotivno dikelapes o nevo filmi,,Nedela” ko kino Cineplexx- Skopje

452

Avdive premierno ano kino cineplexx ka dikelpes o nevo filmi tari nabisterdi gilavutni čeren Dej Ramadonovski,,Nedela”.

Ano akava filmi lena than e Makedonijake akterija,Sanela Emin, Emra Kurtiśova thaj o Severdjan Bajram(dr.Koljo).
Telal akala alava beshena dji akana pobut khelde filmoja thaj tv.serijaliја pala kaste kerlapes but lafi thaj dikhneapes.

Naoficijalno resaraja ko informacie, pali vazdipe hari hango bash o naakharibe e akteren
te len than ko promoviribe e filmeske ki Srbija,akana bash o promoviribe e filmesko ki Makedonija,akharime tane so trin akterija
te len than ani press anglal te dikelpes o filmi ko cineplexx.
👇👇👇
Денес во Скопје, премиерно ке биде прикажан ново снимениот филм за животот на легендарниот Џеј Рамадоновски,насловен,,Недела”.

Инаку,во филмот како споредни улоги учевствуваат и актерите од Македонија и тоа:Бајрам Северџан (познат по улогите во Џипси Меџик; Црна мачка, бели мачор; Трето полувреме; До Балчак; Преспав)Емра Куртишова(позната по улогите во Скопје Ремикс и Преспав) ги толкуваат улогите на родителите на Џеј Рамадановски, а исто така и актерката Санела Емин(позната по улогите во Преспав и Домаќинство за почетници) ја толкува улогата на неговата тетка во новиот филм „Недела“ кој премиерно денес започнува со прикажување во Cineplexx.
Билетите се веќе во продажба.