Erati premierno dikhlapes o filmi,,Nedela” dikhen video..

552

Erati 26.01.2024 ko kino Cineplexx premier o dikhlapes o nevo kherdo filmi bash o gilavutno Ðej Ramadanovski anavkerdo prekal oleskiri nabisterdi gilji,,Nedela”.

Ko akava filmi lele than e Makedonijake akterija(Roma)Sanela Emin, Emra Kurtiśova thaj o Severdjan Bajram(dr.Koljo).
Telal akala alava beshena dji akana pobut khelde filmoja thaj tv.serijaliја pala kaste kerlapes but lafi thaj dikhenape.

Dikhen video taro prremierno filmi
👇👇👇

Вчера 26.01.2024 год.во Скопје беше премиерно прикажан ново снимениот филм за животот и делото на легендарниот естраден уметник Џеј Рамадоновски, филмот е насловен според неговиот незаборавен испеан хит,,Недела”.

Инаку,на самиот филм како споредни улоги учевствуваат и актерите од Македонија,Санела Емин,Бајрам Северџан(др. Колјо)и Емра Куртишова,филмот веќе од вчера започа со негово прикажување во кино Cinepelexx.

Вчера на премиерното прилажување на фимот можеше да се забележи присуството на многу познати личности од видео филмската фела,актери, политичари,личности од НВО сектор,музички како и медиумски познати ликови.

Hazri kerga:Roma Press