Avdive trubuj te dikenpes e duj timija taro VMRO thaj o VREDI

269

Bash i nevi Radji avdive thavdela o lavkeripe maskar o VMRO-PPMNE thaj o Vredi.

Sar so havlarelapes maskar o VMRO- DPMNE thaj o Vredi ano o kurko savo nakhla, ko lengoro dikhipe angepes e śerutne solucie bash maskar olengoro buthi kjeripe,thaj sa adava ka lingarelpes telal trin ikjerina(postulatija) evrointegracija, sigarutno barovipe ani ekonomija sar thaj buti mujal kriminalija hem korupcija.
Taro so duj partie vakerna e duj timija ka oven formirime thaj trubuj avdive te dikenpes,aso olengere alava ko vakti ka oven vakerde anglal o media.

foto:lendo VMRO
За идната влада денеска продолжуваат разговорите меѓу ВМРО-ДПМНЕ и Вреди.
Како што известуваат дека ВМРО-ДПМНЕ и Вреди во саботата ги договорија општите начела за соработка и таа ќе се базира на три постулати – евроинтеграции, забрзан економски развој, борба против криминалот и корупцијата и владеење на правото. На средбата присуствуваа лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски со партиските потпретседатели и лидерите од партиите во Вреди – Арбен Таравари, Изет Меџити, Биљал Касами и Африм Гаши.
Според укажувањата на,,Вреди” велат дека работните групи од двете партии денеска ќе ја одржат првата средба и најавија дека имињата на претставниците во работните групи ќе бидат споделени со јавноста.