Bahtarin tar partija ROM baś o nevo 2022 berš..

144

Sajdime drabarutne (ćitatelija) tar Roma Press mangaja te bićhala tumenge i bahtarin dendi tar partija ROM baś o nevo berš bićhaldi đji sa e dizitne Makedonijake posebno akcenteja đji e Roma tar Makedonija.
Drabaren teleder ani Makedonikani ćhib.
👇
Почитувани,
Во името на целото раководство на партијата РОМ би сакале да ви ја честитаме новата 2022 година и да биде година во која промените како и подобрувањето во сите сфери на Ромската заедница во Македонија промени на подобро и вистинската еднаквост со сите останати заедници.

Да продолжиме заеднички да ја завршиме и подобруваме состојбата на самите нас, Да донесеме реформи,подобрувања, вработување, заеднички економски вредности, да го зачувуваме и унапредуваме здравјето и животот на Ромите и останатите, тоа се најголемите подароци за секој човек во нашата заедничка Македонија.

Драги пријатели, во мое име како Претседател на партијата РОМ Ерџан Селими и целото партиско раководство ви ветувам дека со целата сила ќе се борам да ја имаме промената на подобро утре и на крај искрено од срце, како ваш пријател, сосед, сограѓанин ви посакувам убави празнични денови,многу љубов и насмевки со вашите блиски ,,Среќна нова 2022 година”.

Рома Пресс- РОМ Партија