Bahtarin baś nevo berś tar PCERM- Samka Ibraimovski..

76

Sajdime ano teleder hramome daja tumen šhajipe te drabaren i bahtarin tar partija PCER- Samka Ibraimovski dendi đji ko roma Press baś o nevo berš.
👇
Почитувани Роми и сите граѓани на РСМ, Во името на најстарата и прва Ромска партија за еманципација на Ромите ПЦЕРМ дозволете во мое име како претседател на партијата Самка Ибраимовски и сите членови на партијата да ви ја честитаме Новата 2022 година.

Пријатели зад нас ја оставаме 2021 година, годината која беше најтраѓичната на самите нас како Роми оставени во маргините на општественото подобрување во повеќе сфери.

Сакам да ви укажам дека знам деновиве кога луѓето, домовите, се исполнети со надеж и верба, да бидеме заеднички мотивирани дека влегуваме во новите почетоци, но ќе продолжиме посветено во реализација на целите за самите нас и да говориме сите заеднички дека во новата 2022 година мора да има подобрување на општествениот живот за Ромската заедница во Македонија.

2022 година нека биде година на нови предизвици, особено во делот на подобрување на економската, енергетска и пандемиската криза.
Од се срце Среќна и берикетна нова 2022 година.

Рома Пресс – ПЦЕР-Самка И.