Bajrola-li konflikti ki maj bari partija e Albancongiri ko DUI..

434

Bićhalibnaja haberi đji sa e mediumija e đene tar DUI dośakerena vakerindor ake duj berš ani partija nanaj pobuter debatiribe ani partija baś o buti kheripe e partijako.

Uče đjene tar partija DUI i doś ćhivenala upral o aktuelno vicepremieri Artan Grubi sostar kadrija lenapes ani pozitivno lista ki mangin salde olestar.

Rodena 20 đene save ćivge piri vashramin (potpis) tar presidenti Ali Ahmeti te arakel solucija baśo jekhipe e partijako.
👇👇👇

Со допис до медиумите дваесетина членови на ДУИ обвинуваат дека веќе два години во партијата не се формираат статутарни партиски органи, дека нема внатрепартиска дебата, ниту отчет за сработеното.

Тие велат дека партиски кадри се избираат по привилегија на Артан Груби.

Затоа потпишаните, меѓу кои Изет Меџити, Невзат Бејта, Муса Џафери, Висар Ганиу, Башким Хасани и други, бараат од претседателот на ДУИ, Али Ахмети да го искористи својот политички суверенитет и да најде решение за зачувување на партиското единство.