Dizutne tar Gorće Petrov avdive tar 16:00 havlarena protesti..

651

Dizutne tar Komuna Gorče Petrov avdive palpale iklovena ano protesti. Akava fori ola na iklovena ano protesti sar so vakerena mujal i urbano mafija numa baś sa okola save kerena dilipe pere paldibnaja vordona thaj kherena trke  ano drom Boris Sarafov.

Жителите на Општина Ѓорче Петров денеска повторно ќе излезат на протест. Овојпат, тие нема да протестираат против урбаната мафија, како што тоа го сторија пред некој ден, туку ќе го искажат својот револт против дивеењето и трките на улицата „Борис Сарафов“.

Според објавата на Фејсбук, протестот е закажан за денеска во 16:00 часот на улицата „Борис Сарафов“.

Roma Press- lendo tar plusinfo.mk